Workshop Warmtenetten - ISVAG

Welkom op de tweede workshop warmtenetten in Antwerpen

Warmte vertegenwoordigt een aandeel van ongeveer 50% van het totale energieverbruik in Europa. Een groot aantal afnemers, van particuliere woningen tot commerciële, publieke en industriële klanten zijn ondertussen aangesloten op een warmtenetwerk. Vandaag zijn er duizenden stadsverwarmingssystemen in Europa, die samen momenteel meer dan 10% van de totale Europese warmtevraag leveren.

In Denemarken werken ze intussen al meer dan 100 jaar met stadverwarming, waardoor er heel wat knowhow werd opgebouwd. Maar ook Vlaanderen is ambitieus, al staan we hier nog maar aan het begin. In Antwerpen is een stedelijk warmtenet alvast geen toekomstdroom of een ver-van-ons-bed-show meer, integendeel, er wordt volop aan gewerkt.

In maart 2017 ondertekenden ISVAG en de Deense federatie van warmtebedrijven (DBDH) een intentieverklaring, met het oog op de uitwisseling van kennis en informatie. Samen met EnergyVille en met de steun van verschillende bedrijven en organisaties uit de sector organiseerden we in november 2018 een succesvolle eerste editie van de "District Heating Workshop" in Antwerpen. Gesteund door de positieve feed-back van de meer dan 200 deelnemers, nodigen we jou heel graag uit voor de tweede internationale workshop over stadsverwarming, op woensdag 11 december in het Provinciehuis in Antwerpen.

Met topsprekers uit Ierland, Nederland, Duitsland en Denemarken wisten we een nog internationaler programma samen te stellen. Samen met experten uit verschillende vakgebieden - technisch, juridisch, financieel, communicatie... - maken we op 11 december een stand van zaken van warmtenetten in Vlaanderen op, bestuderen we de struikelblokken en opportuniteiten, bespreken we concrete plannen of ambitieuze dromen. Tussen de presentaties door, voorzien we voldoende tijd om te netwerken. Het gedetailleerde programma met alle sprekers vind je hier.

Voor wie?
Deze gratis workshop is bedoeld voor iedereen die in Vlaanderen van ver of nabij met warmtenetten betrokken is, zowel uit de publieke als de privésector.

Als extraatje: technische bezoeken op 12 december
Om aan te tonen dat warmtenetwerken in Antwerpen intussen veel meer zijn dan vage plannen, organiseren we op 12 december technische bezoeken aan concrete projecten, zoals het warmtenet Nieuw Zuid en de werf van het netwerk dat vanuit ISVAG naar het bedrijventerrein Terbekehof wordt aangelegd. Ook deze bezoeken zijn gratis. Het programma vind je hier.

Alle plaatsen voor de technische bezoeken op 12 december zijn intussen ingenomen. Je kan wel nog steeds inschrijven voor de workshop op 11 december, d.m.v. het registratieformulier hieronder. Ben je al ingeschreven? Tof, dan zien wij elkaar op 11 en/of 12 december 2019 in Antwerpen. Ontdek het volledige programma en lees zeker de praktische informatie even door. Tot dan!

Partners Deze tweede editie van de Warmteworkshop is een samenwerking van ISVAG, DBDH, EnergyVille, Warmtenetwerk Vlaanderen, Interafval (VVSG) en POM Antwerpen.

Warmtedriedaagse De Warmteworkshop en de Technische bezoeken in Antwerpen kaderen in een warmtedriedaagse die op 10, 11 en 12 december wordt georganiseerd. Voor de eerste dag van het drieluik word je in Brussel verwacht. Alle info over het programma van deze eerste dag en inschijven hiervoor kan binnenkort via een aparte site.


EXTRA BUITENKANS: TWEEDAAGSE STUDIEREIS NAAR KOPENHAGEN

Voor wie zich echt volledig wil onderdompelen in de wereld van de warmtenetwerken hebben we nu een buitenkans. Samen met DBDH organiseren we op 2 en 3 december 2019 een tweedaagse studiereis naar Kopenhagen. Om de kwaliteit van de trip te garanderen is het aantal plaatsen is beperkt tot 20, dus snel inschrijven is de boodschap. Dat kan via het registratieformulier hieronder. Eens ingeschreven, ontvang je van ons een bevestiging en info over het boeken van vlucht, hotel en transfers in Kopenhagen. Dit laatste kan in één pakket via een reisagentschap waarmee we samenwerken. De kostprijs voor de volledige trip, inclusief vlucht, hotel, maaltijden en transfers zal maximaal 700 euro per persoon bedragen. Het volledige programma van de trip kun je hier downloaden.

Inschrijvingsformulier STUDIEREIS - totaal aantal deelnemers beperkt tot 20!


ja ik wil graag deelnemen aan de tweedaagse studiereis naar Kopenhagen op 2 en 3 december 2019.Na ontvangst van uw inschrijving ontvangt u van ons een bevestiging met alle info over boeking en betaling via het reisagentschap.